Programma 2022

Corine van Schaik

Corine vindt het heerlijk om voor de bezoekers van het Betuwepodium coverliedjes te spelen. Daarbij begeleidt zij zichzelf op haar gitaar.
Zij brengt een veelzijdig gevarieerd repertoire van Dolly Parton tot de Red Hot Chili Peppers en alles wat daar tussenin zit.
Denk daarbij aan Ilse de Lange, Ed Sheeran, Matt Simons en John Denver.

Zij hoopt jullie zaterdag voor haar podium te zien
Clemens Thonen
Groene Liedjes
 
Met een liedje red je de wereld niet. Soms redt een liedje het moment en dat is al heel wat.
 
Op zondag 28 augustus zingt Clemens Thonen zijn programma ‘Groene Liedjes En Andere Kleuren’ dat bestaat uit vrolijke meezingers en ontroerende luisterliedjes.
Aan elkaar gepraat met herkenbare verhalen over hoop, liefde, troost en regenwormen.

Het een kan nou eenmaal niet zonder het ander.
Theatergroep IMPact
IMPact Tikt & Tokt

Ook dit jaar is Theatergroep IMPact weer van de partij. In 2019 hebben zij ons vermaakt met ‘interactief Apenklooien’.
Deze keer nemen zij ons mee in de verbijsterende wereld van TikTok. Wat zich normaalgesproken op onze telefoon afspeelt, zien we nu live op het podium. En net zoals op je mobiel zie je soms
dingen die je leuk vindt en soms dingen die je gelijk wilt ‘swipen’.

IMPact hoopt dat er voor iedereen wat leuks tussen zit en wisselt maar liefst 20 keer van podium en decor TikTok scenes komen tot leven op het Betuwepodium bij de voorstelling:
‘IMPact Tikt & Tokt’.
Jeugdtheater HA

Jeugdtheater HA is een tak van de Vriendenkring. In 2002 zijn zij met toneel/muziek/dans begonnen voor de jeugd vanaf 5 jaar.
 
Op het Betuwepodium spelen we met de oudste groep ‘Puberperikelen’.
Het verhaal van dit stuk is tot stand gekomen door gesprekken en improvisatie.
 
De pubertijd is een bijzondere periode.
Poppenspel De Fighter

‘De Fighter’, zo is de naam van een zeesleepboot, die ligt aan de Delfshavense Schiehaven.
De boot wordt onderhouden door arbeidsbeperkten en asielzoekers.

Sinds 2007 worden er op de Fighter culturele evenementen georganiseerd waaronder
het Poppentheater. ’s Zomers buiten en ’s winters binnen.

Speciaal voor ons komt Marco Kalkman naar de Betuwe om vanuit een kleine poppenkast de voorstellingen ‘Aapje’ en ‘Zeemonster’ te spelen.
Koert Janssen

Koert (20) speelt tijdens het Betuwepodium op een elektrische gitaar. Normaalgesproken speelt hij de genres van zijn voorkeur. En dat zijn metal en shred.
Over zijn optreden bij ons zegt hij: “Tijdens dit optreden sta ik als eenmansband mijn eigen ding te doen.”

In 2019 was hij ook actief op ons podium en speelde hij onder andere de Moonlight Sonata 3d movement. Door middel van een zgn. ‘looper’ zorgde hij voor begeleiding door een band.

Dit jaar zal het optreden er qua opzet op lijken, alleen hoopt hij er meer raffinement in te kunnen brengen. Wij zijn benieuwd! Koert heeft er in ieder geval zin in om weer eens te jammen en gaat er vast weer een goede show van maken.
Mariël Doedens

Mariël Doedens (25) staat voor de derde keer op het Betuwe Podium met cabaret (editie 2019 met een liedjesprogramma en editie 2017 in een koeienpak). Naast theatermaker is ze biomedischewetenschapper en wetenschapscommunicator en voor haar werk is ze schrijver. 
 
Ze was halve finalist tijdens het cabaret festival Puck’s Cabaret Talent 2016. “Creatief en gevarieerd, Mariël is een slimme speler met leuke teksten en goede zelfspot”, aldus de jury. Hierna volgde ze een jaar lang lessen aan de Koningstheateracademie voor kleinkunst en cabaret in Den Bosch.
 
Mariël schrijft haar eigen voorstellingen en begeleidt zichzelf op de piano. In haar voorstellingen verweeft ze haar vrolijke observaties en persoonlijke verhalen met humor en zijn liedjes zowel ontroerend als luchtig.
 
Kleinkunstliedjes maken is een van haar lievelingsbezigheden. Ze doet het zo graag dat ze nu al 3 jaar bezig is met het schrijven van één lied. Ze raakt steeds afgeleid door het leven. Ze hoopt dat het op tijd af is, zodat u het kunt horen.
Petra Rietveld

Muziek, acteren, toneel, musical en dansen dat is waar Petra’s passies liggen! Leuk om ernaar te kijken en te luisteren maar het allerliefste doet zij het zelf. Een verhaal vertellen in de vorm van een lied, tekst of een dans en daarmee de luisteraar of kijker raken, dát vind Petra leuk!

Al haar hele leven heeft zij verschillende jaren meegespeeld in amateurmusical producties. Een aantal jaren geleden begon zij met pianospelen zodat zij zichzelf kan begeleiden tijdens het zingen. En dat gaan we bij het Betuwe Podium horen. Voor de eerste keer aan een publiek!

De nummers die zij speelt vindt zij uiteraard zelf mooi en soms hebben ze een speciale betekenis. Zelf zegt ze: “Kom gerust luisteren en voor wie wil, meezingen mag!”
Lieke Neuman
Niets is wat het lijkt

‘Niets is wat het lijkt’ is een beeldende cabaret voorstelling over een vrouw die af en toe aan het dagelijks leven weet te ontsnappen en de leegte in haar leven op geheel eigen wijze invult.
Lieke maakt een vorm van cabaret waarin fysiek theater, absurde humor en haar achtergrond als grafisch ontwerper samen komen. Met haar creatieve vondsten weet ze haar publiek iedere keer te verrassen.
 
Lieke volgde de cabaret-opleiding aan de Paul van Vliet Academie en in 2020 stond ze in de finale van Pucks Talent Cabaret en speelt mee in de cabaretpoel, waarmee ze op verschillende plekken in het land haar voorstelling speelt.
 
Tijdens het Betuwepodium speelt Lieke een verkorte versie van ‘Niets is wat het lijkt’.
Papaver 4 Kids

Papaver4Kids maakt een leuke improvisatie voorstelling voor kinderen van 3 tot 9 jaar.
 
Het is improvisatie dus zij weten vooraf niet waar het over gaat. Dat het leuk wordt weten ze wél.
De kinderen mogen zelf meebedenken waarover het gaat en misschien zelfs wel meespelen.
Gewoon lekker kijken mag natuurlijk ook.

Papaver4Kids komen helemaal uit Alkmaar om voor en met ons te spelen. Ze bestaan uit spelers die een warm hart hebben voor het spelen met en voor kinderen.
MusicalMakers
Urinetown


In het grauwe stadje Zeikstad is water
schaars en zijn privé-toiletten strikt verboden. Het bedrijf Peace in Harmony (PiH) houdt streng toezicht op het gebruik van de openbare toiletten, waarvoor een forse urinetaks dient te worden betaald. De arme bevolking is de wanhoop nabij. De rebelse Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort de armen aan tot revolutie.
Tegelijk wordt Bobbie smoorverliefd. Al met al leidt dit tot grote dilemma’s en grimmige situaties.

Na de lange lockdown staat de cast te
popelen om weer het podium te betreden en het publiek te laten genieten van deze bijzondere musical!
The River Folk Sideshow

Ben je gek van Ierland en Schotland? Hou je van ballades maar ook van Amerikaanse countrysongs en af en toe een Nederlandstalig liedje? En ook nog van mooie verhalen? Dan is de River Folk Sideshow echt iets voor jou!

De River Folk Sideshow brengt een optreden vol ballades, countryliedjes, folk en Americana. Afgewisseld met verhalen om te lachen en te huilen.
Rivor Theater
Samen wennen

De theatergroep van ROC Rivor Nt2 is ontstaan in mei 2019 als een taaltheater, met als doel extra spreken oefenen op speelse wijze.

Met een groep van 12 cursisten, onder leiding van een regisseur en een Nt2 docent, is de eerste voorstelling al pratend met elkaar ontstaan. Het theaterstuk heeft betrekking op de verwachtingen, ervaringen en uitwisseling van culturen van migranten en asielzoekers.

Dit eerste theaterstuk “Ik ben een mens net als jij” is 22 keer uitgevoerd op diverse locaties voor verschillende doelgroepen. De cursisten spreken al veel beter en hebben plezier met elkaar
Stichting Music

Het is September 1944, een zwaargewonde Poolse soldaat ligt in de armen van een Drielse vrouw die hem verpleegt. Hij spreekt de woorden: “Bring my love to Poland, bring my love to my country, bring my love to my family, please?” “God bless Poland, all men are brothers” en sterft in haar armen.

Dit verhaal over de Poolse jonge mannen die de bevolking van Driel kwamen bevrijden met gevaar voor eigen leven heeft ons geïnspireerd tot de musical “Bring my love to Poland”.

De Stichting Music wilt u graag een compilatie laten horen van een aantal koorstukken uit deze musical.
Wenstheater
Alle Dagen Heel Druk

Anne is een meisje met ADHD en laat met dit stuk zien wat dit met haar doet in het dagelijkse leven.
Samen met haar 3 alterego’s stuitert zij een half uur over het toneel. Het publiek zal door te kijken naar deze voorstelling de chaos in het hoofd van Anne en andere ‘ADHD-ers’ hopelijk wat beter gaan begrijpen. 
De Bolle Kater

Theater de Bolle Kater is een klein knus theater in Tiel. Ewout de Ruiter en Andrea van Sloterdijk maken daar hun voorstellingen die geregeld ook door hen op de planken gebracht worden.
Theater de Bolle Kater biedt ook eigen producties die zij elders op kunnen voeren.

Op ons Betuwepodium speelt De Bolle Kater met marionetten de voorstelling ‘Geknipte liefde’.
Die gaat over twee pennen, een schaar en een nietmachine… en een bureauklerk die meer weet dan de rest. Wat kan daarvan terechtkomen: wat nu als twee pennen verliefd op elkaar worden en een jaloerse schaar daar een stokje voor steekt?

Geknipte Liefde is een voorstelling waarbij gewone dagelijkse voorwerpen tot leven komen in een romantisch blijspel.

Nieuws

Sponsor de Vriendenkring gratis

SponsorKliks, gratis sponsoren!
Met Sponsorkliks kunt u ons gratis helpen de kas een beetje te spekken! Door aankopen bij online winkels via onze sponsorklikspagina te doen, ontvangen wij voor iedere aankoop een bedrag aan commissie, soms wel 5% van het aankoopbedrag. Dit kost u als klant niets extra!

Nieuwsarchief