Voorstellingen

De Vriendenkring heeft een lange geschiedenis van toneelstukken voor jong en oud en door jong en oud. In het verleden werd er vooral door volwassenen opgetreden, maar tegenwoordig zijn de kinderen van 5 tot 16 jaar juist heel actief met toneel, zang en dans.

In december 2016 hebben de kinderen van het Jeugdtheater twee kerstvoorstellingen gespeeld. In april 2017 zijn zelfs twee voorstellingen gespeeld. Daarnaast heeft de volwassenengroep samen met Toneelgroep Castra uit Kesteren de voorstelling Martha en Mathilda gespeeld.

Vis aan je voet

Tijdens een schoolreisje naar zee ontmoeten de kinderen Neptunus en beleven ze allerlei avonturen. Als ze wakker worden hebben ze een verrassing aan hun voet. Deze muzikale theatervoorstelling werd gespeeld door Aafke Hendriksen, Renske van de Linden, Jaël van Harn, Isabel van Deursen, Lara Scholten, Daan van Koolwijk en Suzanne Kiers. De voorstelling werd gespeeld op 8 en 9 april 2017 in De Hoendrik in Herveld.

De Tijdmachine

In de tijdmachine van professor Xander kun je reizen in de tijd. Je gaat van groot-groot-grootmoeders tijd, naar de Tweede Wereldoorlog, naar de toekomst. Wel op tijd weer instappen! Deze muzikale voorstelling wordt gespeeld door Marilotte Vink, Yarnick Roodbeen, Femke Keuken, Merel op den Brouw, Ingrid Kiers, Dominique van Doorn, Bart van Koolwijk, Jiska Ruisch, Joy Kozich, Juna Stalman, Charlotte van de Kolk, Lukas van de Kolk, Niels van de Kolk, Luka van Zeeland, David Kampschöer, Peter Kampschöer, Melle van den Broek, Demi de Jong. De voorstelling was op 8 en 9 april 2017 te zien in de Hoendrik in Herveld.

 

Het Verloren Kerstkribje

De jongste kinderen van Jeugdtheater groep 1 speelden op 18 december 2016 de voorstelling Het verloren kerstkribje.
Jaël gaat met beeldjes van oma naar een kerststallententoonstelling. Onderweg verliest ze het kribje met Jezus erin. Zal ze het nog terugvinden?

Spelers: Aafke Hendriksen, Renske van de Linden, Jaël van Harn, Isabel van Deursen, Lara Scholten, Daan van Koolwijk, (Suzanne Kiers).

De Klas van Meester Bart

Meester Bart is een fijne meester maar toch gebeuren er ook nare dingen op school. Gelukkig is er de muur waar je met al je problemen terecht kan. Op een dag komt er een nieuw meisje op school, ze is een vluchteling, kan de klas haar helpen?

De Klas van Meester Bart was te zien op 9 en 10 april 2016 om 16:00u in Zalencentrum de Hoendrik Herveld.
Regie: Marianne Veens en Angela IJkhout
Muziek: Jarno Scholten
Dans: Petra Rietveld
Stagiaire: Emma Kampschöer

 
 

Meisje met de zwavelstokjes

Op 19 december 2015 speelde het Jeugdtheater vier keer de kerstvoorstelling Meisje met de zwavelstokjes.
In dit muzikale kerstverhaal moet een arm meisje de kou in om zwavelstokjes te verkopen. Overal ziet ze door de ramen de gezelligheid van de Kerst maar zelf kan ze geen Kerst vieren. Zal ze dan één zwavelstokje afsteken om het warm te krijgen?

Regie en script: Marianne Veens
Muziek en liedjes: Jarno Scholten
Dans: Petra Rietveld

Hoe leuk is mijn demente oma?

Deze voorstelling werd gespeeld door de jongste kinderen van het Jeugdtheater. De voorstelling gaat over onze oma. Onze oma is de liefste van de wereld, het is altijd heel gezellig met haar. Maar oma vergeet steeds meer en doet af en toe raar. Dit is soms grappig maar soms ook naar. Mama en papa willen dat oma naar een verpleeghuis gaat. Wat kunnen wij doen om oma te helpen?

Hoe leuk is mijn demente oma werd op 11 april en 12 april 2015 gespeeld in de Bongerd van de Binnenstraat nummer 8 in Herveld. Op het Betuwepodium is de voorstelling  ook nog te zien geweest.

Regie en script: Marianne Veens en Angela IJkhout
Muziek: Jarno Scholten
Choreografie: Petra Rietveld

 
 

Het geheim van de Kolk

De Vriendenkring speelde tijdens het Betuwepodium de zelfgeschreven voorstelling Het geheim van de Kolk. Het stuk gaat over twee rivaliserende roversbendes die in het gebied rondom de Kolk wonen. Hanna, de dochter van de sterkste roverhoofdman en Matts, de zoon van de andere roverhoofdman, ontmoeten elkaar bij de Kolk en sluiten een vriendschap. Hun families zijn hier niet blij mee! De families gunnen elkaar geen geluk en willen niet dat Hanna en Matts samen zijn. Hanna en Matts besluiten dat ze zelf nooit roverhoofdman willen worden. Ze willen op een eerlijke manier de kost verdienen. Dan vertelt Opi hen het geheim van de Kolk en hoeven ze nooit meer te roven.

Regie Marianne Veens, muzikale leiding Jarno Scholten.